Voorofsche Zoom

21-07-2017

Voor het nieuwbouwproject Voorofsche Zoom in Boskoop mochten wij in opdracht van Vink Bouw het ontwerp maken voor 49 woningen én 14 appartementen. Een ontzettend leuke én uitdagende klus. We hebben zowel de woningen als de appartementen als één 'familie' uitgewerkt. Zo komen de materialen, de kapvormen én de bijzondere topgeveltjes bij alle gebouwtypes overeen.

Het appartementengebouw mocht zeker niet te fors worden, maar heeft wel een markante uitstraling aan de Gouwe en loopt als massa vloeiend over in de achterliggende bebouwing. Door de individuele appartementen rondom een compact centraal trappenhuis te situeren konden in de gevels rondom overal grote ramen toepassen. Elk appartement heeft hierdoor altijd uitzicht over 2 zijden én de beschikking over 2 aparte en ruime balkons! Op de begane grond geeft de hoge in glas uitgevoerde statige entree toegang tot de half-verdiepte kelder waar de privé parkeerplekken en de bergingen zijn gesitueerd.

Het appartementengebouw wordt beëindigd door 2 bijzondere en zeer ruime penthouses die zich onder de verhoogde kap bevinden. Ook deze penthouses beschikken over 2 balkons en kunnen naar wens worden ingedeeld.

Wij zijn zeer trots op deze bijzondere ontwikkeling en realisatie van dit project, waarbij alle elementen met elkaar samenhangen en een luxe uitstraling hebben.

Wim Stroobach - architect bij Mulleners+Mulleners Architecten